Samen komen we er wel uit
Mijn naam is Tanja Dohmen en ik ben al meer dan 12 jaar werkzaam als mediator. Ik heb mij in de loop der jaren gespecialiseerd in echtscheidingsmediation. Mijn werkwijze is gestoeld op ‘Geweldloze Communicatie’, dit is een methode die je communicatieve vaardigheden vergroot. Wil je meer weten over mijn werkwijze, klik dan hier. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen, lees dan verder.
Echtscheidingsmediation
De wens om te scheiden is uitgesproken en jullie willen dat dit proces in goede harmonie verloopt? Kies juist dan voor mediation bij een echtscheiding. Wanneer jullie willen scheiden, dan stel ik tijdens het mediationtraject het echtscheidingsconvenant voor jullie op.
Gespreksleider / Facilitator
(familie)netwerkberaad
Heb je een gespreksleider of facilitator nodig om een afstemmings- of familienetwerkberaad te organiseren? Of wil je met je eigen familie of gezin, een gezinsplan opstellen om zo de juiste hulp van de gemeente te krijgen?
Arbeidsmediation /
Preventieverzuim mediation
Heb je een conflict op de werkvloer, met je collega of als werkgever met een werknemer? Voorzie je dat je – als er niets verandert – je klachten mogelijk toenemen en de kans op een ziekmelding groter wordt?
Ondernemers bemiddeling
Wanneer je als ondernemer een conflict hebt met een leverancier, crediteur of werknemer en jullie willen er wel met elkaar uitkomen, ga ik met jullie het gesprek aan en worden de afspraken vastgelegd in een (vaststelling)overeenkomst.
Strafrecht mediation
Bent u verdachte of slachtoffer in een strafzaak? U kunt aan uw advocaat, de Officier van Justitie of de (politie)rechter vragen of – voordat er uitspraak wordt gedaan – mediation in Strafzaken aangeboden kan worden.
Buurtbemiddeling
Je hebt geprobeerd om met de buren te overleggen over het plaatsen van een schutting, er is misschien zelfs al een expert ingezet maar het lukt toch niet om tot een oplossing te komen?
Veel gestelde vragen
over mijn diensten
De route is meestal dat je dit voorstel doet aan diegene waar je het conflict mee hebt, beiden moeten instemmen met mediation alvorens we een afspraak kunnen maken. De werkgever kan ook voorstellen aan werknemer(s) om een mediationtraject in te gaan. De kosten worden vaak vergoed door de werkgever.
Wanneer er sprake is van een werkgerelateerd conflict, dan worden de kosten vaak vergoed met de werkgever. Vraag dit na bij HRM-afdeling of je leidinggevende. Wanneer je met de buren voor mediation kiest, kan je nakijken of je hiervoor verzekerd bent. Zo niet, dan betaal je beiden ieder de helft van de kosten.
Je wil de weg naar de rechtbank voorkomen en er op een goede wijze uitkomen met de ander. In mediation maak je bindende afspraken dit worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.
Samen met het gezin, de familie en andere betrokken waaronder bijvoorbeeld goede vrienden en hulpverleners, kun je een gezinsplan opstellen waarin je afspraken maakt hoe jouw gezin het beste geholpen kan worden. Ik help jullie om dit plan op te stellen en samen onderzoeken we welke acties hiervoor nodig zijn. Sommige gemeenten betalen de kosten van een gespreksleider.
Je kunt contact opnemen met de instantie waar je je hulpvraag stelt: soms hebben zij zelf een gespreksleider in dienst die een (familie)netwerkberaad kan leiden. Zo niet, dan kun je die instelling informeren dat jullie een (familie)netwerkberaad willen organiseren en vraag je hen contact op te nemen met mij zodat ik zo spoedig mogelijk kan starten met het inventariseren van de hulpvraag of het doel wat jullie willen bereiken. Ik zorg vervolgens voor de uitnodigingen van de betrokkenen, de locatie, het leiden van het beraad zelf en de verslaglegging. In de verslagleggen staan de krachten en zorgen van het gezin benoemd en de afspraken die zijn gemaakt, waaronder bijvoorbeeld een indicatie voor hulp. Soms heb je een (familie)netwerkberaad nodig om snel een indicatie voor je hulpvraag te krijgen, bij Jeugdhulpverlening en WMO, vraag je dit aan de gemeente waar je woont.